Android 6 Marshmallow
Tehnologie

Android 6 Marshmallow – Ce e nou

Android 6 Marshmallow a fost lansat in mod oficial pe data de 29 septembrie odata cu prezentarea noilor dispozitive Nexus si a inceput sa fie livrat pe telefoanele Nexus incepand de ieri, 07 octombrie.

In mare, ca si aspect, Android Marshmallow isi pastreaza aspectul Material ce a fost introdus de Google odata cu versiunea anterioara a sistemului de operare, Lollipop.

Exista totusi cateva, imbunatatiri sa le zice, ce sunt aduse celui mai popular sistem de operare pentru telefoane destepte. 🙂

Lista lor ar fi:

 1. App permisions – Optiunile de a acorda permisiuni aplicatiilor a fost revizuita astfel incat acum poti sa accepti sau sa refuzi dupa bunul plac permisiunile acordata aplicatiilor. De asemenea, meniul de permisiuni a fost simplificat si acum acceptul este solicitat la prima utilizare a unei aplicatii in loc sa fie solicitata la instalare.
 2. Experienta web – Chrome Custom Tabs va permite deschiderea unor ferestre Chrome in cadrul aplicatiilor active fara a mai fi lansat browser-ul separat.Se prespune ca astfel experienta de utilizare va fi imbunatita prin cresterea vitezei si a usurintei de a trece de la o aplicatie la web.Chrome Custom Tabs suporta automatic sign-in, salvarea parolelor,auto completarea campurilor,securitate multi proces pentru a asigura integrarea aplicatiilor si experienta web.
 3. Suport pentru autentificare cu amprenta

  Desi in prezent exista multe telefoane care ofera autentificare cu scaner de amprenta, Google implementeaza acest serviciul ca standard si va permite pe langa autentificare posibilitatea efectuarii de cumparaturi sau la utilizarea Google Play Store. Desigur, pentru asta e nevoie ca telefonul sa aiba un cititor de amprente… 🙂

 4. Google Pay – Nu voi insista.. e un sistem de plata care functioneaza. si de fapt asta si este, ca un portofel electronic ce este accesat si utilizat pentru plata la comercianti.
 5. App links

  In Android 6, modul de a deschide link-uri este interpretat mult mai corect si intuitiv astfel incat nu va mai fi solicitat utilizatorului ca pana acum sa opteze sa aleag a link. De exemplu daca vrei sa deschizi un link ce duce catre un clip de pe Youtube, atunci in mod implicit se va deschide aplicatia Youtube.

 6. Baterie si incarcarea acesteia

  Google introduce o noua functie numita Doze ce ar trebui sa creasca durata de functionare a baterieie. Astfel, utilizand senzorii de miscare, Doze va intelege ca telefonul sta pe masa sau in buzunar si va imbunatati functionarea in stand-by oprind procesele neesentiale prioritare fiind alarmele sau notificarile care au prioritate. In plus, este adaugat suport pentru conectorul USB Type-C

 7. Cut, copy-paste imbunatiteIn locul iconitelor care apar acum la actiunile de copiere,lipire sau taiere, vor aparea optiunile in clar :”cut”,”copy”,paste”, astfel incat sa fie mult mai intuitiva actiunea.

Cam acestea ar fi principalele noutati pe care le aduca Android 6 Marshmallow, un sistem de operare cu care abia astep sa ma jos pe cel putin unul din telefoane. 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.