Politica

Jandarmul Universal USA

Jandarmul universal SUA vrea sa intervina din nou si nu cred ca face bine.De ce?Pentru ca vrea,ca si pana acum, sa o faca intr-o lume pe care nu o inteleg.
E peste puterile mele de a intelege,privind la modul cum s-a desfasurat revolutia in Romania,cum o armata nu reuseste sa infranga niste forte rebele.
Singura explicatie e faptul ca SUA au intervenit deja sprijining pe rebeli cu arme si cu informatii.
Faptul ca Bashar Al Asaad nu a picat deja e o indicatie clara a faptului ca acesta este inca sustinut de majoritatea populatiei.
Pentru binele tarii acesta ar fi trebuit sa faca pasul inapoi si sa organizeze alegeri pentru functia de presedinte si implicit pentru parlament.
Care va fi urmatoarea mutare SUA?Probabil de la o distanta confortabile vor bombarda anumite tinte din Siria si, ca in nenumarate cazuriv,vor exista si multe victime inocente.
Da,trebuie stopat razboiul civil din Siria dar prin blocada astfel incat niciuna din partile beligerante sa nu mai beneficieze de armament.
In opinia mea consecintele unui astfel de atac nu vor fi orientate decat catre o razbunare a lumii arabe pe SUA si tarile partenere.
Trebuie vazute radacinile conflictelor din zona si se va descoperi ca raul porneste din cauza conflictului pe care il mentine Israelul care doreste sa-si extinda continuu teritoriul.
In Palestina mor oameni zilnic,copiii si femeile sunt batjocorite.Se subantelege ca in zona nu va fi liniste pana ce toate partile nu vor conveni care este matca statului lor si nu vor accepta niste limite ce nu mai trebuie incalcate.
Revenind la Siria..s-a spus ca au fost folosite arme chimice si probabil ca s-au folosit in mod „indubitabil” ca in cazul Irak-ului.
Astept sa vad urmatorul pas…si sper ca nu va fi cel estimat de mine..si nici ca vor exista consecintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *