point and shoot
Extern

Ce urmeaza dupa ISIS?

ISIS este in prezent principala amenintare din orientul mijlociu si este rezultatul interventiei Statelor Unite in Irak si a sprijinirii rebelilor sirieni ce luptau impotriva lui Al Asad.

Se pare ca Statele Unite esueaza in a intelege care sunt consecintele actiunilor lor atunci cand intervin in alte state. Avem exemplul Afganistanului, unde au sustinut talibanii in lupta lor contra rusilor si apoi acestia bine inarmati s-au intors impotriva lor.

Apoi razboiul din Irak a insemna o intreaga serie de minciuni ale Statelor Unite pentru a-si justifica interventia impotriva regimului lui Sadam.S-a dovedit pana la urma ca a fost o greseala colosala ce a dus la un efect de domino in intreaga regiune.

Ce vedem acum este consecinta acestor actiuni si in opinia mea lucrurile nu se opresc aici.

CITESTE SI „VANATOARE DE TERORISTI ISIS”

Care este urmatorul pas pe care il prevad? Lupta impotriva ISIS este dusa in mod gresit pentru ca in loc sa intervina direct, Statele Unite, nu fac altceva decat sa sustina alte organizatii teroriste.

Da, in Siria si Irak isi vor intari masiv pozitiile, dupa infrangerea ISIS, fortele kurde care vor intra in conflict cu Turcia generand astfel un conflict chiar la portile Europei.

Lucrurile vor fi extrem de complicate pentru ca acum combatantii kurzi lupta alaturi de o gramada de europeni veniti in sprijinul lor si al caror sprijin il vor pierde cu greu.Mai mult, aceasta armata formata deja, va castiga expertiza in lupta de guerila si va avea o dotare pe o va folosi in lupta de a-si dobandi in cele din urma teritoriul pentru populatia de 30 de milioane de kurzi.

Da, acestea cifrele. 30 de milioane de kurzi ce isi doresc un stat al lor si prilejul cel mai bun pare a fi acesta. Siria e in disolutie, Irak-ul este un stat slabit de haos si coruptie iar Turcia este si ea un butoi de pulbere din cauza conflictelor interne.

Ce solutii vad eu? Una singura. Interventia terestra din partea unei forte armate compusa atat din NATO dar si a tarilor arabe din zona. In opinia mea nu exista solutii de starpire a acestui pericol fara a interveni terestru si a curata zona de armament. Ce ar mai fi important pentru viitor este ca Statele Unite sa invete in cele din urma din trecut si sa evite a se mai amesteca in politica, cultura si viata altor popoare daca nu este necesar.

Cu cat mai rapid cu atat mai bine.

CITESTE SI „POINT AND SHOOT, TINTESTE SI TRAGE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.