meritocratia votului
Opinie

Victor nu vine de la victorie

Victor Ponta a pierdut neasteptat alegerile prezidentiale, neasteptat chiar si din punctul de vedere al votantilor lui Iohannis.

Desi Victor ar fi trebui sa vina de la victorie nu s-a intamplat asa. Motivele sunt multiple.

Desi acesta fost in diaspora pentru a se promova, nu a reusit sa obtina voturile celor de acolo si probabil ca PSD-ul nu le va castiga multa vreme de acum incolo.

Oamenii plecati in cautarea unui trai mai bun probabil dau vina pe conducerea socialista pentru viata din Romania. Totusi, uita ca din 25 de ani la conducerea tarii au fost Constantinescu si Basescu in total 14 ani.

Parerea mea ca greseala maxim a fost ca PSD-ul si in special Victor Ponta nu s-a concentra pe a mobiliza la maxim masa membrilor de partid ai propriului partid dar si al aliatilor UNPR.

Daca ne gandim ca cele doua partide au impreuna peste 2 milioane de membri ne dam seama ca ceva e in neregula. Numai daca membrii de partid mobilizau fiecare cate doua persoane aveam peste 6 milioane de voturi.Ar fi fost indeajuns sa castige alegerile pentru ca in plus s-ar mai fi adaugat si voturile PLR,PRM si PPDD.

Apoi Victor Ponta trebuia sa demonteze toate marotele care se creasera in jurul lui.Ar fi fost indeajuns pentru ca alegerile s-au pierdut in tara si nu in afara.

Ne ramane sa speram doar ca noul presedinte, Klaus Iohannis, va fi intr-adevar un presedinte liber si se va dezlipi de Basescu si sleahta lui.

Un viitor luminos va doresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.