rca ieftin
Opinie

RCA mai ieftin misiune imposibila?

RCA mai ieftin si nu mai scump ar trebui sa fie preocuparea majora a celor din ASF la ora asta pentru ca deja s-a ajuns la o limita ce poate genera proteste din partea unei mase imense de soferi.

In primul rand pentru un RCA mai ieftin trebuie redusa limitele maxime ale despagubirilor care in prezent sunt de 1 milion de EUR pentru pagube materiale si de 5 milioane de EUR pentru cele corporale.

In opinia mea cele doua categorii de despagubiri ar trebui inversate si sa fie de valori mai mici: 500 de mii pentru cele corporale si maxim 750000 pentru cele materiale.

De asemenea pentru a evita cazurile in care se exagereaza cu valoarea despagubirilor ar trebui sa existe un organism de control care sa poata sanctiona si dicta remedierea situatiilor aberante. In acest fel sunt protejate societatile de asigurari dar se mentine si o valoare decenta a despagubirilor platite.

O alta masura care trebuie avuta in vedere de ASF ar fi ca toate societatile de asigurare sa prezinte un plan de afaceri care sa stea la baza calculului valorii primei de asigurare.

Nu in ultimul rand, pentru a fi evitate abuzurile, trebuie ca ASF sa aiba rog de a interveni efectiv in activitatea companiilor de asigurare de asa natura incat sa impiedice cazurile de FURT.

De ce zic FURT? Pentru ca a vinde niste polite pe care vei sti practic ca nu le poti onora inseamna FURT..Inselaciune..sau cum vreti voi sa-i spuneti.

De asemenea trebuie reglementat clar si controlat cu mare atentie ce se intampla cu fondurile atrase astfel incat sa nu ne mai trezim ca o societate ca Astra crediteaza un grup de presa care altfel s-ar regasi in faliment.

De aici rezulta ca si bugetele de publicitate trebuie incadrate intr-o anumita limita rezonabila din bugetul companiei de asigurari.

Pare cam controlata toata afacerea? Da. Si asa si trebuie sa fie. De ce? Pentru ca vorbim de polite obligatorii pe care toti soferii sunt obligati sa le achite.

Ce se intampla daca nu avem RCA si ne opreste politia? Luam o ditamai amenda. Chiar si in cazul in care avem polita dar nu o avem asupra noastra suntem amendati. Eu unul am patit-o.

Asa ca fie ASF se pune pe treaba..fie soferii ii vor pune la treaba…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.