Problema jurnalistilor acoperiti
Opinie

Problema jurnalistilor acoperiti

Problema jurnalistilor acoperiti e una de moralitate si pentru asta o sa incep cu doua istorioare despre relationarea mea cu SRI si cu serviciul secret al politiei economice.

Mai intai mi s-a intamplat sa fiu abordat de catre SRI care a dorit sa ma racoleze ca si angajat si totul s-a petrecut pentru mine intr-un mod sa zicem… halucinant.

Intr-o zi mergeam agale spre casa fiind absorbit de gandurile mele, de probleme de peste zi dar nu in ultimul rand de cate un fund apetisant de tipa care imi iese in cale….

Asteptand la o trecere de pieton sa se faca verde…ca deh, asa se cade, aud o voce: „Mergeti in directia aia?” Zica da…cu gandul „cine pula mea mai e si asta..sper ca nu e pidosnic ca il articulez scurt”..Nu de alte dar omul era trecut de 50 de ani si nu era deloc nici macar flatant. :))

Zice: „Sunt colonelul X de la SRI si as vrea sa discutam un pic” „Mda, va ascult”

„Ne dorim sa construim o echipa noua cu oameni tineri si as vrea sa lucrati pentru mine”

Frate…zic in gandul meu..asta nu s-a uitat bine la ochii mei…sunt verzi nu albastri. 🙂

I-am retezat-o scurt: „In primul rand nu am facut armata si in al doilea rand nu doresc o viata care sa insemne ca trebuie sa scriu tot timpul in registru unde sunt” Avea douazeci si ceva de ani si eram la inceputul carierei mele pe care cu buna seama ca au studiat-o atent pana sa ma abordeze PE STRADA.

Propunerea mea a fost ca o sa ma gandesc la altcineva si o sa-i propun. Asta am si facut. Am trimis pe cineva la el insa respectivul a fost refuzat si prin el mi s-a transmis ca pentru mine inca nu e pierdut trenul…Trecusera doi ani de la prima intalnire..sa fim intelesi…

A doua istorioara e legata de un fost vecin de bloc care activa in serviciul secret al politiei economice.

Desi era mai mare cu vreo 7 ani ca mine a incercat dintr-o data sa imi devina prieten si ma tot invita la un pahar de vorba si nu numai…

El tot imi povestea care e mecanismul spalarii banilor si imi si dadea exemple de cazuri pe care le descoperise in timp.

Toate astea in speranta ca poate am vreo turnatorie de facut…ori eu nici nu ma imbat repede si nici nu sta in caracterul meu sa torn pe cineva. De alfel nici nu aveam ce sa torn pentru ca am avut grija sa nu ma anturez cu indivizi care se preteaza la chestiuni dubioase.

Acum revin la problema jurnalistilor acoperiti:

Ca sa fii acoperit in presa trebuie sa ai un caracter slab pentru ca nu inseamna altceva decat sa fii un delator al lucrurilor traite de colegii tai sau al oamenilor cu care intri in contact.

Apoi caracterul este infect pentru ca trebuie, in virtutea a ceea ce ai de facut zilnic, sa devii trompeta unor mesaje venite dinspre servicii si astfel fie sa denaturezi anumite adevaruri fie sa manipulezi masele..mai ales daca esti influent.

Si ar mai fi ceva ce rezulta din cele spuse mai sus: O FAC PENTRU BANI!

Vrei sa ramai la curent cu ceea ce scriu? Nu uita sa dai un like aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.