meritocratia votului
Opinie

Meritocratia prost inteleasa

Meritocratia este conform wikipedia : o formă de guvernământ sau de organizare în care nominalizarea este făcută și sarcinile sunt atribuite pe baza abilității (meritelor) și talentului, nu pe baza averii (plutocrație), originii, legăturilor de familie (nepotism), privilegiilor de clasă (aristocrație), dreptului primului ocupant, popularității (democrație) sau a altor factori determinanți privind poziția socială sau puterea politică.

Ce putem sa vedem zilele astea in gura si dejtele dreptacilor comentatori pe multiple site-uri este o meritrocratie prost inteleasa…adica ce zic ei:

  • nu toata lumea ar trebui sa aiba drept de vot ci doar cei intelingenti..intelectualii
  • votul nu ar trebui sa conteze la fel
  • majoritatea votantilor sunt prosti,tarani,asistati,bosorogi
  • pensionarii le fura viitorul
  • se ajunge pana la a-si acuza proprii parinti ca le fura viitorul
  • cei care lucreaza in sistemul de stat taie frunza la caini
  • automat cei care sustin stanga fura
  • doar cei care lucreaza in sistemul privat produc

Astea ar fi cateva dintre idei..

Daca ar trebui sa aleaga doar intelectualii ar insemna ca acestia ar trebui sa-si aduca aminte de accidentele istorice cum ar fi Miscarea Legionara?

De ce nu ar trebui sa conteze la fel votul? Cu ce e mai presus elitistul? Intelectualii lucreaza pentru ei insisi? Daca nu ar fi restul ar mai exista in societate?

Pentru cine produc intelectualii?

Cei care lucreaza in sistemul privat nu fura? Muncesc asa cum ar trebui? Avem exemple de afaceri dubioase anchetate de DNA in care privatul fura de la stat. Altfel cum ar fi reusit sa-si construiasca averile de carton?!

Sa te inchizi in cercul tau social aruncand cu dispret asupra restului care nu-ti imparteste ideile e un fel de autism social.

Am ajuns la un nivel de descreierare sociala care genereaza comentarii de la articole ce indeamna la moderatie cum ar fi:

Astia care lucram la privat si nu suntem shaormari, agenti de paza sau vazatori chiar, platim impozite cat sa tinem in viata minim doi profesori. Sa mai zic ca tinem in viata multi pensionari care pe vremea comunistilor nu au miscat un deget si acuma asteapta sa primeasca de la stat?
De ce astia care sunt plecati din tara si sunt paznici, menajere, zugravi si trimit bani in tara, bani care cresc PIBul si ajuta economia trebuie sa inghita mizerie pur romaneasca in fata strainilor? Si da, bugetarii si profesorii si pensionarii traiesc si din acei bani. Sa mentionam ca la privat, indiferent daca e o shawormerie sau o corporatie nu exista sporuri, vechimi, bonusuri de trei salarii de fiecare sarbatoare legala, vacante de 3 luni pe an si program de la 9 la 3 (ca deh, sa nu ne stresam domnilor bugetari)?

Sau:

Nu-ti uri parintii inapoiati spiritual si intelectual. Lasa-i sa-si bata joc de tine. E dreptul lor sfint. Doar ei ne-au facut, nu-i asa?! E democratie, e pace, ce mai vrem??!!

Nu mai vrem nimic dragi parinti. Nu mai vrem nimic. N-avem pe cine sa ne razbunam.

Sau:

Pacat ca baba din poza nu intelege ca daca eu tanar nu am loc de munca la privat care sa-mi convina plec din tara, iar dc eu plec atunci nici ea nu o sa aiba pensie. AICI e problema.

Si poate continua..

Acesti tineri pentru care meritocratia inseamna dispretul celor care si-au platit taxele la randul lor si care ar trebui sa aiba dreptul la o batranete traita decent.

Acum despre cei care lucreaza in sistem privat…si care ii desconsidera pe cei din sistemul de stat…Produceti?Pentru cine? Pentru voi insiva? Oare cei care lucreaza la stat,pensionarii,asistatii, etc … nu va consuma produsele?

Nu ar trebui sa existe un respect mai mare pentru consumator?

Meritocratia nu salveaza Romania … Doar democratia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.