dinamo
Fotbal

Dinamo nu isi va reveni curand

Dinamo anunta prin vocea variantei masculine a Andreei Pora, Daniel Stanciu, ca va avea buget 5 milioane de euro si asta in opinia unora inseamna revenirea echipei in prim plan.

Parerea mea este ca nu se va intampla asta si o sa explic contabiliceste de ce. 5 milioane pentru o echipa ca Dinamo e putin.

S-o luam babeste… Acesti 5 milioane din ce provin: drepturi TV vreun milion, vanzari de bilete tot asa vreun milion pe sezon, sponsori si ceva vanzari de jucatori. Contributia lu nea coita? Minim si poate zero.

Bun asa. Am pus ban peste ban si s-au facut 5 milioane si acum explicam ce facem cu ei.

La un lot de 24 de jucatori si staff-ul tehnic plus cel administrativ se vor imparti cam 4.5 milioane pe an adicatelea 375000 de euroi pe luna ce ar reprezenta salarii plus chelutielile aferente.

Cam care ar fi salariul mediu net?! Sa presupunem ca bugetul de salarii ar fi pentru jucatori in proportie de 90% si pentru staff-ul tehnic si administrativ 10%.

Asta inseamna 337500 de impartit la 24 de jucatori sau 14000 euro brut pe luna de jucator. Net e evident ca insemna aproximativ jumatate adica 7000 euro pe luna.

Acum vin intrebarile…:

  • ce jucatori de valoare vor veni pentru 7000 de euro pe luna?
  • cu ce bani vor transfera jucatori de valoare?
  • va reusi Dinamo sa cheltuie doar 500000 de euro doar pentru utilitati,mancare,cantonamente si plata datoriilor ramase de achitat in urma insolventei?

Daca ma intrebati pe mine…raspunsurile ar fi urmatoarele: niciunul,nu se va intampla asta,nu.

Concluzia mea este ca Dinamo nu isi va reveni prea curand si imi pare rau pentru ca nu voi mai putea trai cu aceeasi emotie meciurile directe cu Steaua.

Daca iti plac articolele mele nu uita sa dai un like aici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.