basescu
Opinie

Preacuviosul Basescu

Preacuviosul Basescu a fost in vizita la fratii nostri de peste Prut si a facut o baie de multime printre niscavai mosi si babe. Si pentru ca nu trebuie sa dea nimic de la el s-a gandit la mareata idee ca ar fi minunat ca fiecare judet al Romaniei sa daruiasca cate o biserica. Nu de alta…dar zice el ca sunt ieftine.

Sursa fondurilor e prost aleasa pentru ca nu stiu ce procent dintre romani ar fi de acord cu o astfel de idee nastrusnica. Cred ca mai nimerit ar fi ca el sa dea un exemplu si, din vanzari anterioare, sa isi puna fetele si intreaga familie sa contrubuie la constructia acestor biserici. Unele micute, cochete, nu trebuie sa fie ceva mare. Gen penthouse.

Or din productia de pe mosia de la Nana…or din terenurile Bratienilor. Nu de alta..dar tot trebuie recuperat prejudiciul la un moment dat.

Si apoi care curent bisericesc sa beneficieze de constructia unor biserici?! Caci, conform site-ului ortodoxia.md , in Republica Moldova exista nu mai putin de sase astfel de curente:

1. Mitropolia Chişinăului şi a întregii Moldove (numită şi „Biserica Ortodoxă din Moldova”)

2. „Mitropolia Autonomă a Basarabiei”

3. „Biserica Adevărat-Ortodoxă din Moldova”

4. „Eparhia Ortodoxă a Moldovei de Est a Patriarhiei Kievului şi a întregii Rusii-Ucrainei”

5. „Biserica Ortodoxă Autocefală Moldovenească”

6. „Cultul religios Ortodox pe Stil Vechi din Republica Moldova”

Problemele nu se opresc aici. Doar 1,9% se considera romani, adica vreo 65000. La cate biserici au deja construite ajung saracii oameni sa fie omul,biserica si popa. Pot cand la slujba in duet fara sa se rusineze.

Preacuviosul Basescu si-a facut o obisnuinta de a arunca cu diverse lucruri fara acoperire…nu e nici prima si nici ultima oara. Mai are multe de zis pana nu ii va mai ramane decat scrisul pe facebook…trimis pe biletele…din spatele gratiilor.

Stiu ca e sambata mare dar romanii au trait deceniul patimilor cu acest impostor, asa ca asteptam sa i se aplice pedeapsa pe care o merita.

Citeste si da mai departe! Si nu uita sa dai like paginii de facebook eljijinews AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.